Brdr. Prices opskrift på hjemmelavet Fløde Is:

  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 200- 220 gram sukker
  • ¼ piskefløde
  • 6- 7 deciliter sødmælk

 

GRUNDMASSE:

Pisk æggeblommerne hvide og cremede med sukkeret.

Hæld mælk og fløde i en gryde og kog det op. Sluk og lad det stå et minut.

Hæld dernæst mælke-fløden over æggeblommerne – under omrøring. Rør det godt sammen.

Hæld det hele tilbage i gryden. Giv det en forsigtig opvarmning mod kogepunktet under konstant omrøring. Man kan ikke forlade processen her.

Når de første antydninger af kogning viser sig i overfladen, tages gryden af blusset med det samme. Rør fortsat i den. Hæld massen tilbage i røreskålen fra før – eventuelt gennem en sigte. Lad den stå og køle af, hæld den derefter på ismaskine og frys.

OBS: Dette er en grundopskrift på en ismasse lavet som creme anglaise (at man emulgerer æg og mælk/fløde over varme). Den skal have en smagsgiver: Vanille er det mest klassiske, men man kan bruge alle mulige krydderier: Kardemumme, stjerneanis eller kanel – bare for at nævne nogle.

Her skal man typisk lade krydderiet koge op sammen med mælke-fløden og lade det stå og trække lidt.

Tak til Brødrene Price .....

Denne dejlige opskrift blive bedst når den køres på en Musso ismaskine.

Se Musso ismaskiner her

Musso Mini ismaskine